четвер, 25 травня 2023 р.

 Радимо прочитати

Книга «Бузкові дівчата» Марти Холл Келлі – це роман, який розповідає про життя жінок у роки Другої Світової. Книга стала бестселером у світі і отримала чимало відзнак, а найголовніше – визнання і любов читачів.
Попри те, що у романі декілька героїнь, центральною фігурою виступає Кароліна Феррідей, яка у роки війни допомагала жінкам вижити в умовах концтабору. Її стараннями вдалось врятувати 50 осіб. До 1939 року Кароліна жила звичайним життям, працювала у консульстві Франції у Нью-Йорку і навіть уявити не могла, які важкі та страшні часи чекають попереду весь світ. Все змінилось, коли нацисти прийшли спершу до Польщі, а потім окупували і французькі землі.
Кася Кужмерик, молоденька полячка, теж не знала, що її життя зміниться, а юність так швидко закінчиться. Але коли в її країну прийшли німці, вона стала частиною підпільного руху опору і почала виконувати важливі завдання.
Герта Оберхойзер була німецькою лікаркою. Коли вона дізналась, що її переводять працювати у жіночий табір, їй здавалось, що це відкриє для неї нові можливості у професії. Але страшна реальність була у тому, що вона теж потрапила у пастку нацистського режиму і була вимушена проводити жахливі досліди над людьми.
Усі героїні – представниці різних національностей і країн, але їх життя переплітаються. І у кожної з них своє ставлення до війни…




Немає коментарів:

Дописати коментар