четвер, 29 серпня 2024 р.

День пам'яті захисників України

 Сьогодні, 29 серпня, відзначається День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

В селі Купин вшанували пам'ять загиблих односельчан хвилиною мовчання та покладанням квітів. В Купинській сільській бібліотеці оформлено постійно діючу виставку-пам'ять "Величне ім'я - Вітчизни захисник".
Від княжих часів та козацьких звитяг в Україні віддають найвищі почесті воїнам полеглим за волю народу. Зі щитом йшли до бою, щитом постали супроти ворожої навали і на щиті повертаються їх тіла до отчого дому. Збереження і гідне вшанування пам’яті полеглих захисників України є обов’язком держави і суспільства.
Сьогодні ми згадуємо кожного з них, шануємо пам'ять і обіцяємо не забувати про їхній внесок у нашу свободу.
Слава Україні! Героям слава!














субота, 24 серпня 2024 р.

 ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

Інформхвилинка

Щорічно 24 серпня українці відзначають головне державне свято - День незалежності України. Цього дня ми вшановуємо найбільший дар, який може бути в народу - свободу та незалежність.
Вітаємо з Днем Незалежності України! Це свято має величезне значення для кожного з нас, адже ми разом будуємо сильну, вільну та незалежну державу. Наша хоробра нація пройшла через тяжкі випробування і проходить їх зараз. Тож нехай цей день завжди буде для всіх нас святом перемоги свободи над поневоленням!



пʼятниця, 23 серпня 2024 р.

 День Державного Прапора України

Прапор України як серце б'ється!

Сьогодні, 23 серпня, Україна святкує День Державного Прапора України.
В Великолевадській сільській бібліотеці проведено майстер-клас "Прапор України як серце б'ється".
Наш прапор — символ незламності та єдності. Він гордо майорить на фронті, у звільнених містах і на блокпостах. Його кольори прикрашають школи й університети, лікарні та житлові будинки по всій країні.
Стяг надихає нас на подвиги і нагадує про спільну мету. Він символізує мирне небо та родючі поля — те, за що ми боремося.















четвер, 22 серпня 2024 р.

Ми вдячні Богові та долі за гарне свято - свято волі!

24 серпня 2024 року наша мужня та непохитна країна, буде відзначати свою 33 - річницю Незалежності. Як і багато століть поспіль, УКРАЇНА виборює своє право на незалежність, тому це свято має дуже вагоме значення для кожного з нас.

Сьогодні в селі Купин до Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора України спільно з сільським Будинком культури та старостатом проведено літературну мозаїку "Ми вдячні Богові та долі за гарне свято - свято волі".

Наш великий Кобзар писав: «Мій краю прекрасний,     розкішний, багатий! Хто тебе не мучив?» Та відповідь і досі можуть дати не всі. Оспіваний в піснях, прославлений духом волі, рідний край досить довго страждав від надмірних амбіцій, ненаситних потреб, жорстокої несправедливості, втраченої самостійності. Список того, чого був позбавлений український народ, можна продовжити, але Батьківщина відважних запорозьких козаків, мільйонів звичайних працьовитих українців залишалася і залишається безмежно прекрасною, відчайдушною, волелюбною. 





















середа, 21 серпня 2024 р.

 Благословенна у віках квітуча наша Україна

Україна – країна трагедій і краси, де найбільше люблять волю і найменше знали її, країна гарячої любові до народу й чорної йому зради, довгої вікової героїчної боротьби за волю.
До Дня Незалежності України в Великолевадській сільській бібліотеці оформлено виставку-інсталяцію "Благословенна у віках квітуча наша Україна". На виставці представлені роботи місцевої вишивальниці Гуляєвої Надії Василівни.
Ознайомитися з важливими сторінками української історії, літератури та культури, а також отримати нові знання про незламність та стійкість українського народу ви можете відвідавши нашу бібліотеку.








четвер, 15 серпня 2024 р.

 Читаємо завжди - читаємо скрізь

Літній бум

Літні канікули надають дітям безліч вільного часу для відпочинку і розвитку. Літо – час ігор, розваг, свободи у виборі занять. Літо – це найкраща пора, коли діти мають чудову нагоду поринути у світ літератури, познайомитися з творчістю нових для них письменників, відкрити нових героїв, пізнати світ за допомогою книги та отримати насолоду від читання.










субота, 10 серпня 2024 р.

 Молодий і перспективний Любко Дереш!

10 серпня 2024 року святкує своє 40-річчя Любко Дереш – одна з найпомітніших та найоригінальніших постатей нової української літератури: прозаїк, есеїст, сценарист, лектор, куратор та розробник інноваційних підходів у творчості.
До вашої уваги літературне знайомство "Любко Дереш - один із найвідоміших сучасних українських авторів".

Літературний жанр, у якому він пише – роман, напрям – молодіжний постмодернізм. Твори Дереша більш ніж суперечливі. У когось вони викликають захоплення, інші обурюються, що це падіння моральноетичних цінностей. Зважаючи на молодість, своєрідні сюжети, увагу до містицизму та особливу манеру викладу, протягом тривалого часу книгами Любка Дереша захоплювалися переважно підлітки. Згодом письменник поглибив твори філософськими та злободенними елементами, завдяки чому привернув увагу і дорослого читача. Нині Дереш – лідер нового літературного покоління та кумир молоді, автор національних бестселерів, український письменник, якого читає Європа.



середа, 7 серпня 2024 р.

 Читаю я! Читаємо ми! Читають всі!

Бібліокараван

Літо – час шкільних канікул, коли діти відкривають світ і себе в цьому світі.
Літо – найулюбленіша пора року для дітей, адже це канікули, відпочинок, розваги. Літні читання сприяють створенню комфортного бібліотечного середовища, популяризації нових книг, проведенню цікавих заходів. В нашій бібліотеці проведено бібліокараван "Читаю я! Читаємо ми! Читають всі!"