середа, 16 жовтня 2024 р.

 Серед лісів село моє чудове!

Краєзнавчий екскурс.

Моє рідне село! З цими словами пов’язані найтепліші, найщиріші почуття кожної людини. Скільки чудових слів вже сказано про надзвичайну красу улюбленого куточка природи, а скільки ще буде створено для того, щоб скласти шану тій землі, де ти народився, де живуть твої батьки, де все здається таким близьким, знайомим. Кожен з нас, куди б не закинула його доля, повертається спогадами туди, звідки розпочиналося дитинство. І зовсім неважливо, де ти, у якій країні, області чи районі. Важливо, що ти пам’ятаєш і пишаєшся своїм рідним краєм, цінуєш його звичаї, традиції та обряди, бережеш мову. І куди б не привели нас життєві дороги – рідний дім та батьківська хата завжди нас привітно зустрічатимуть.
До вашої уваги краєзнавчий екскурс "Серед лісів село моє чудове".


пʼятниця, 11 жовтня 2024 р.

 Ми до тебе казко, в гості завітали!

Казка вчить добру і засуджує зло; вчить любити і цінувати працю і засуджує лінь; навчає сміливості, любові до прекрасного; вчить вірити в дива. Недарма народна мудрість передається через казку з покоління до покоління. А найголовніше, чого вчить нас казка – залишатись в душі дитиною, а значить трішки чарівником. А чи справді так, мали змогу переконатись вихованці ДНЗ «Каштан» , які завітали в Великолевадську сільську бібліотеку на літературну мозаїку «Ми до тебе казко, в гості завітали».







четвер, 10 жовтня 2024 р.

 Мандрівка неймовірним світом книжок та бібліотеки

Книга – це велика сила. Вона розповідає нам про все на світі. З книгою кожен з нас має можливість мандрувати у минуле, або майбутнє. Але постають питання: «Як мотивувати дітей до читання у вільний час?», «Як зацікавити?», та ін. Тому відповіддю на деякі питання прийшов саме квест бібліотекою: «Мандрівка неймовірним світом книжок та бібліотеки».