вівторок, 21 лютого 2017 р.

Збережемо наш скарб - рідну мову.

21-го лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. За недовгий час свого існування воно вже стало традиційним, адже це один з тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу.
    Заснування Дня рідної мови має велике значення, адже за оцінками фахівців, із понад 6000 мов, які нині існують у світі, значна частина перебуває під загрозою зникнення у найближче десятиріччя. Щороку повністю перестають вживатися близько десяти мов. Для того, щоб мова не зникла, за свідченням науковців, необхідно, щоб нею спілкувалися принаймні сто тисяч людей.
21 лютого 2017 року в Великолевадській ЗОШ І-ІІІ ступенів учні 7 та 5 класу разом з вчителькою української мови Боднарчук В.Д. та бібліотекарем Великолевадської сільської бібліотеки Пліш А.В. провели Свято рідної мови: "Збережемо наш скарб - рідну мову".
Ми – українці, перестали цінувати свою мову. А вона, між іншим, визнана всім світом однією з наймелодійніших. Мова – це символ народу.  Відомий український письменник XIX ст. Панас Мирний писав: „Найбільше і найдорожче добро кожного народу — це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої  сподівання, роздум, досвід, почування”.







Немає коментарів:

Дописати коментар