понеділок, 13 березня 2017 р.

До Тебе я, Тарасе, йду...

    Знов прийшла на землю шевченкова весна. 9-го березня виповнилося 203 роки з дня народження Тараса Григоровича Шевченка.
11 березня 2017 року 
в Великолевадській сільській бібліотеці  спільно з сільським клубом проведено літературну годину: «До Тебе я, Тарасе, йду…» також в бібліотеці оформлено книжково-ілюстративну виставку "Поки сонце з неба світить тебе, Тарасе, не забуть!"

Україна… В одному вже тільки цьому слові бринить музика смутку і жалю. Україна – країна смутку і краси, країна, де найбільше люблять волю і найменше мають її. Україна – це тихі води і ясні зорі. Україна – це край, де широка і довга стрічка Дніпра оперізує жовті лани пшениці, де бездонна блакить неба купає золотосяйне сонце.
Все йде, все минає… та залишається память, добра слава про людей, що мандрують у світі у пошуках істини та правди.
Минуло багато років від дня народження Шевченка – славного сина українського народу, але й сьогодні його слово живе між нами.
Кожне слово Тараса Григоровича Шевченка ніби із сьогоднішнього дня. Читайте його твори. Вони допоможуть осмислити минуле та зазирнути в майбутнє, відкрити для себе нове в мудрих рядках його творчості. І дорослі і діти вшановують геніального українського поета, художника, борця за волю народу і завжди будуть памятати його заповіти
І став для нас Шевченко заповітом,
Безсмертним, як саме людське життя.
Ми будем славить перед цілим світом
Живе й святе Шевченківське ім’я!







Цю ж саму літературну годину, а також конкурс читців віршів Тараса Григоровича Шевченка 13 березня 2017 року проведено в Великолевадській ЗОШ І - ІІІ ступенів.
Переможцями конкурсу стали учениця 7-го класу Гладун Юлія та учениця 1-го класу Гладун Христина.







Немає коментарів:

Дописати коментар