неділю, 13 травня 2018 р.

Матінко моя єдина, ти для мене цілий світ!


Квітує ніжно українська земля, вирує яскраво травень - благословенний місяць року, що щедро дарує нам стільки прекрасних свят. Саме тоді, коли розквітають яскраві квіти і дзвенить пташиний спів, теплий весняний вітер приносить до нас Свято Матері.
Мати - найрідніша і найближча кожному з нас людина. Вона дарує нам життя. Вона вчить нас людських правил, оживляє наш розум, вкладає у наші вуста добрі слова. Образ матері опоетизований у в
іршах, оспіваний у музичних творах, прославлений у казках і легендах. Перше слово, яке вимовляє дитина, це слово "мама". Мама - наша берегиня.
Травень - місяць Пречистої Діви Марії. Вона благословила у хресну путь сина, що став спасителем людства. До матері Божої звертаються християни, просячи заступництва і допомоги. У травні, коли природа-мати виряджає свою доню-землю в пишному уборі весняних квітів у дорогу життя, дорогу праці і радості, люди висловлюють подяку материнській самопожертві.
Немає щастя більшого для мами,
Як в дивосвіт вести своє дитя.
І захищати серцем і руками
Малу й тендітну свічечку життя.
12 травня 2018 року в Великолевадській сільській бібліотеці проведено Свято Матері "Матінко моя єдина, ти для мене цілий світ!". 
Учасники свята вітали своїх матерів, читали дляних вірші, співали пісень. Неможливо було в святковий день не згадати людину, яка також дорога і рідна, як і матуся. Недаремно у деяких країнах її так і називають - Велика Мама. Це наша дорога бабуся. По закінченю свята діти та їхні матусі і бабусі пригощались солодощами.











Немає коментарів:

Дописати коментар