пʼятницю, 21 жовтня 2022 р.

 ЧАРІВНИЙ СВІТ КАЗОК ДЖАННІ РОДАРІ

До річниці від дня народження Джанні Родарі Великолевадська сільська бібліотека пропонує вашій увазі Літературну вітальню "Чарівний світ казок Джанні Родарі"
«Як це здорово знати, що книга … друкується не для того, щоб лежати десь в пилу на вітрині або в шафі, а для того, щоб її з відмінним апетитом проковтнули, з’їли, переварили сотні тисяч дітлахів».
Д.Родарі
На півночі Італії, у самого підніжжя Альп є озеро д'Орта з такою синьою і прозорою водою, що здається, ніби шматочок неба, пролити одного разу дощем, так і залишився назавжди в кам'янистих берегах. Біля цього озера дуже зручно розташувалося невелике містечко Оменья, вузькі вулички і низькі будинку якого потопають у зелені і квітах. Саме там 23 жовтня 1920 року і народився Джанні Родарі.
Джанні Родарі подобалося працювати з дітьми, він придумував для своїх учнів забавні і повчальні історії. Його вихованці будували будиночки з букв, разом з учителем складали казки. Дуже цікаві і змістовні казки Родарі. Найвідоміша з них - казка- повість "Пригоди Чиполліно» про хлопчика-цибулину і його друзів. Запрошуємо юних читачів до читання казок Джанні Родарі.



Немає коментарів:

Дописати коментар