четвер, 23 листопада 2023 р.

 День пам'яті жертв Голодомору 1932 - 1933 років.

Щороку в черверту суботу листопада Україна вшановує пам'ять жертв Голодомору 1932 - 1933 років. У 2023-му День пам’яті жертв Голодомору припадає на 25 листопада.
Цього року ми вдруге вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями росії проти українців. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива, ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.
У 1932–1933 роках комуністичний тоталіт
арний режим вчинив злочин геноциду проти Українського народу. Сьогодні його спадкоємець – рашистський режим прагне знову вчинити на українській землі геноцид.
До вашої уваги пропонуємо бібліофреш "Голодомор 1932-1933 рр. - геноцид українського народу". Також запрошуємо ознайомитись з виставкою-пам'ять "Голодомор - помста за свободу" яка діє в нашій бібліотеці.
Закликаємо також людей по всьому світу засвітити вогник у домівці як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися.


Немає коментарів:

Дописати коментар