четвер, 7 березня 2024 р.



 ЖИВИЙ У ПРАВДІ ВІКОВІЙ, 

В ПІСНЯХ І СЛАВІ ЗАПОВІТУ

Є у нашій українській літературі імена, що увібрали в себе живу душу народу, стали часткою його життя. Таким ім’ям для нас, українців, стало ім’я Тараса Григоровича Шевченка, чия поезія от уже понад двісті років викликає в людях почуття гордості і захоплення красою, своєю силою і народною мудрістю.
Здавалося, минуло 210 років з дня народження Тараса Григоровича Шевченка, а його сьогодні не лише пам’ятають, цінують та надихаються ним, а й він у наш час навіть звучить. Зараз сучасні виконавці все частіше звертаються за текстами пісень до українських класиків. І саме Тарас Шевченко очолює за популярністю та частотою використання. Я впевнена, що кожен з вас чув багато пісень, в основі яких покладені слова з віршів Кобзаря. Запрошую переглянути відео літературний портрет: ""Живий у правді віковій, в піснях і славі заповіту".
Ім'я Тараса Шевченка відоме в усьому світі: у багатьох країнах йому встановлені пам'ятники, його твори перекладені майже на всі мови світу, його ім'ям в Україні названі навчальні заклади, театри, площі, вулиці, міста. Уся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов'ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його думи, його пісні, його полум'яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів. І залишається й сьогодні. Не забуваємо заповіт Тараса: Борітеся – поборете! Віримо в Збройні Сили України! Віримо та чекаємо на Перемогу!















Немає коментарів:

Дописати коментар