пʼятницю, 1 квітня 2022 р.

1 квітня – Міжнародний День птахів.
Міжнародний день птахів проходить щороку в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера» і не випадково його відзначають саме в квітні. 1 квітня 1906 року була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів. День птахів – це не лише річниця Конвенції, а й час повернення пернатих з вирію.
З цієї нагоди в нашій бібліотеці розкрито книжкову виставку "Збережемо красу землі". Книжок про птахів є чимало. Я сподіваюсь, що ті, які я пропоную для перегляду на виставці, допоможуть вам упізнати птахів в природі.
Птахи живуть на планеті понад 150 мільйонів років, немає на Землі такого куточка, де б їх не було. Неоціненну користь приносять птахи людині. Вчені підрахували, що на ділянці площею 1 км2 птахи знищують не менше ніж 25 кг комах. Бережімо птахів, як і все живе на Землі! Рідкісних птахів і тих, що зникають в нашій країні заносять до Червоної книги України, створюють для їх збереження заповідники і заказники. А нам з вами потрібно взимку підгодовувати пташок, а навесні і влітку приваблювати в свої сади.













Немає коментарів:

Дописати коментар