суботу, 24 лютого 2024 р.

 Жінка нескореної долі

Літературний портрет

25 лютого виповнюється 153 роки від дня народження видатної поетеси, драматургині і перекладачки Лесі Українки, основна тема творчості якої – національно-визвольна боротьба українського народу і впевненість у перемозі. Також джерелами творчості Лесі Українки стали її власні переживання, які спонукали до створення надзвичайно прекрасних, лірично глибоких, сповнених душевного драматизму і психологізму творів.
Леся Українка — одна із найвизначніших постатей в історії української культури й літератури. Знайома кожному змалку, проте її біографія містить багато цікавих фактів, які проливають світло на унікальність особистості Лесі Українки та її творчої спадщини.
З повномасштабним вторгненням ворога на наші українські землі, з новою силою звучить художнє слово видатної української письменниці, перекладачки, громадської та культурної діячки: «А звемось просто українці, бо ми такими єсьмо». Саме українське слово стало матрицею творчості Лариси Петрівни Косач, ідентифікатором українки через етнонім, через націоналізм.
В нашій бібліотеці оформлено книжково-ілюстративну виставку "Ти себе українкою звала" де представлено вишитий портрет Л.Українки який подарувала місцева вишивальниця ГуляєваН.В. для бібліотеки.














Немає коментарів:

Дописати коментар