середу, 10 квітня 2024 р.

 Є обов'язки у тебе їх виконувати треба!

Правовий інформ-реліз

Кожен з нас – частинка суспільства і наскільки гармонійним буде наше співіснування, залежить переважно від нас як особистості. Людина від народження наділена правами, а з часом, у процесі життя, після досягнення встановленого законом віку, набуває здатності - мати обов’язки й нести відповідальність за свої дії.

Всі люди різні. У кожної людини свій неповторний характер, звички, потреби, переконання. І саме їх вона вважає найбільш правильними, корисними і природними – така вже людська натура. Тому звички і потреби однієї людини легко можуть привести його до конфлікту з іншою людиною, якій вони чомусь не подобаються. Саме тому потрібні чіткі і зрозумілі правила, обов’язкові для всіх громадян держави. Щоб кожна людина ясно знала і розуміла, яка поведінка допустима, а яка – ні, що вона може робити, а що вже є правопорушенням і спричинить адміністративну, а то й кримінальну відповідальність.

 Кожен із нас завжди пов'язаний з іншими людьми: друзями, знайомими. У школі ви учень, вдома – дитина та насамперед – Людина. Саме тому ми мусимо зважати на тих, хто нас оточує.

 Права людини – це певним чином внормована її свобода.

 Права людини – це певні її потреби чи інтереси.

 Права людини – це її вимоги про надання певних благ, скеровані суспільству, державі, законодавству.

 В основі концепції прав людини лежать дві основні цінності. Перша — це людське достоїнство, а друга — рівність. Права людини можна розуміти як щось, що визначає базові норми, необхідні для того, щоб жити з почуттям гідності, і їх універсальність випливає з того, що, принаймні, в цьому всі люди рівні. Ми не повинні і не можемо тут когось виокремлювати. З цих двох основних цінностей можна вивести й інші, і з їх допомогою визначити, як на практиці повинні співіснувати люди і суспільство.















Немає коментарів:

Дописати коментар